Triplex sjajne papirne kesice

Triplex papirne kese su specijalna vrsta papirnih kesica koje su napravljene laminacijom tri sloja: PAPIR + ALU + PE. Na tržištu se nazivaju još i sjajne papirne kese.

 

Karakteristike triplex papirnih kesa su sledeće:
– Nepropustljiva za masnoće i vodu.
– Nepropustljivost za svjetlost i gasove.
– Sjajani metalni izgled unutrašnje površine papira.

 

Pored svoje nepropustljivosti za tečnosti, usled sloja aluminiuma, one daju unutrašnjosti papirne kese izgled sjajne metalne površine – kao ogledalo. Ove kesice pored svog primamnjivog izgleda, usled sloja aluminiuma, sprečavaju prolaz svijetlosti i difuziju vazduha kroz zidove kese, što sprečava enzimske promjene u hrani i razmnožavanje mikroorganizama. Sve ovo za posledicu ima produžavanje vijeka trajanja upakovane hrane, očuvanje kvaliteta, svježine i arome.

 

Preko sloja aluminijuma, nalazi se sloj polietilena koji omogućuje bezbijedan kontakt hrane sa kesom. Jako tečni prilozi i sosovi prisutni u hrani mogu da rastvore papir koji se potom lijepi za hranu, a zatim ako je ovako zalijepljen papir suviše dugo u kontaktu sa hranom, može doći do pojave difuzije hemikalija iz papira u hranu. Ova kesica zbog svog unutrašnjog plastičnog sloja eliminiše ovaj slučaj i specijhalno je namijenjena za bezbijedno pakovanje hrane.

 

Plastificirane sendvič kese su specijalno namjenjene za pakovanje hrane koja treba da sačuva svoj kvalitet uz dodatno produženje roka upotrebe.